Förväntningar, självrespekt, respekt och antaganden

Jag sparkade en kund idag

Jag har många gånger de senaste månaderna funderat över värdet av saker. Det är så mycket mer att förhålla sig till än vid första anblick. Värdet och priset för en vara, för en tjänst, för en relation, för ansträngningen av olika saker.

Jag sparkade en kund idag. Inte med ilska, irritation eller någon form av känslostorm. Utan med ett inre lugn, glädje och insikt. Jag har många gånger de senaste månaderna funderat över värdet av saker. Det är så mycket mer att förhålla sig till än vid första anblick. Värdet och priset för en vara, för en tjänst, för en relation, för ansträngningen av olika saker. Helt enkelt värdet av saker.
Förväntningar, självrespekt, respekt och antaganden. Ibland sitter vi där, vi företagare, stirrandes ut i tomma intet och undrar om allting är värt det. Det är en värld som inte går att förklara för en oinvigd. En liten skara hejar på dig, en stor skara gör det inte och en stor skara av de som gör det försöker få saker gratis. För att vi är polare, du vet. Det här handlar i det stora hela om självrespekt. Jag satte mig en dag och gjorde övningen "5 why's". Jag ställde mig frågan "Varför kommer jag inte vidare här?" Svaret var "för att den här personen gör X". "Varför gör denna person X?". "För att jag inte gör Y". "Varför gör inte du Y?" För att jag inte vill.

Jag sparkade en kund idag. Imorgon kommer jag sparka en till. När jag berättat om detta för vänner som är småföretagare har de tittat på mig som om jag ramlat ner från skyn som ett kraschat UFO. "Kan man göra det?".\n\nVet du? Man kan göra precis som man vill. Det är hela anledningen till att jag gjorde min passion till min karriär. För att göra som jag vill. Jag. När jag en dag bestämde mig att jag inte tänker tillåta okreativa chefer och bittra HR-tanter styra mitt liv valde jag en annan verklighet. Den verkligheten innefattar inte att jag ändå skulle låta mig styras av kunder. DU är MIN kund. JAG leverar till DIG. Om JAG vill. Vi behöver skifta vårt tankesätt lite. Antingen väljer du ett liv i frihet eller skaffar du dig bara nya bojor. Att kunna välja vilken sorts människor och uppdrag du vill jobba med är det viktigaste beslutet du kommer behöva ta. Så ta det medvetet.
Jag väljer hur jag vill bli behandlad och jag väljer vad som är värt min dyrbara energi. Jag väljer att skapa med min expertis på mitt sätt. Jag väljer att behandlas med respekt för min kunskap, tid och person. Jag lärde mig av min farmor för länge sedan att om en växt har döda delar måste man slita loss dem för annars kommer den försöka äta näring från de levande och växten kommer sakta dö, för den orkar inte mer. Därför sparkade jag en kund idag.

Idag avslutar vi "gråta ut-metoden" en gång för alla

18 June 2024

Gråta-ut-metoden är precis som det låter, en metod att låta sin bebis gråta för att lära dem att somna själva. Många böcker har skrivits i ämnet och föräldrar har låtit sig luras och ännu värre, mödrar har klippt bandet till sin modersinstinkt för att "göra rätt", för att "lyssna på experterna". Vad de inte vet är att de kan ha rubbat sina barns utveckling och skapat ett liv av personlighetsstörningar.

Att missa målet i jakten på kristallprydda healers

24 January 2024

Efter att ha sett 'Kalla Fakta – Lockad till självmord' kan jag inte låta bli att ifrågasätta era prioriteringar inom journalistiken. Jag respekterar behovet av att granska alla aspekter av samhället, men det är svårt att förstå varför ni väljer att fokusera på självmordsrisken bland New Age-anhängare när det finns mer brännande och statistiskt sett allvarligare ämnen att ta upp. Låt mig berätta om det område där självmord sker i allra högsta grad: våldtäkt på barn. 

Hemförlossning och kampen om kontroll

16 July 2023

Skribenten har en sorts giftig mundiarré som struntar i all form av vetenskap och evidens. Och det är inte det värsta, hon gör till och med ett försök att tala för barnmorskor, stort misstag. Texten är full av "duktighets-hets". Man kan nästan tro att hon försöker vinna något sorts godhetspris. Ett pris får hon av mig åtminstone "Årets Mundiarré", grattis.