Plan B förbereder dig för att misslyckas med plan A

Bränn alla dina broar!

Plan A och plan B. Plan B förbereder dig för att misslyckas med plan A. När man skapar en plan B skapar man sig en nödutgång från plan A. Därför ska du bränna dina broar.

Studier gjorda på University of Zurich har visat att de som använt sig av plan B hade lägre motivation och önskan att nå sitt mål och gjorde sämre resultat, även om plan B aldrig ens användes. I en annan studie som gjordes i Wisconsin och Pennsylvania fann man att de som hade en backupplan hade lägre motivation och driv att nå sina mål och presterade därför sämre.

När du gör en plan B, påverkar det självförtroendet negativt för du visar dig själv att du inte tror på din förmåga att uppnå målet. Att förbereda sig på ett resultat man som är sämre än det du egentligen ville ha skapar en misstro på sin egen förmåga.
En enda plan A tvingar dig att ha full fokus på ditt mål och samtidigt bygger bättre självkänsla eftersom du satsar 100% på dig själv och din egen förmåga, du har inget annat att falla tillbaka på.
Att satsa på en dröm kommer aldrig vara lätt, därför är det frestande att ge sig själv en utväg, en dörr att fly igenom när det blir för jobbigt. De bästa entreprenörerna och idrottsmänniskorna har bara en plan A, för plan B är inget alternativ. Ha samma tankesätt och sätt fokus på att nå ditt mål, inte nå halvvägs till ditt mål.

Plan C

Plan C ger dig något plan B aldrig kan - motivation att fokusera starkare på plan A. Plan C är ingenting du vill uppnå, det påminner dig snarare om vad du inte vill ha. Det är något som visar dig hur du verkligen inte vill att det ska bli, något som motiverar dig bort från att komma dit.
Japanska samurajer tog detta koncept till en annan nivå, kan man lugnt säga. Deras misslyckade uppdrag innebar hederssjälvmord, det kallas Harakiri eller Seppuku. När de kom till ett slagfält brände de sina skepp för att aldrig ha en möjlighet att fly. De kunde bara vinna eller förlora. Det kan man kalla 100% satsning.

Och det här med motivationen då? Det borde vara supersimpelt när man har ett tydligt mål. Eeeeeller?

Mer om det inom kort!

Idag avslutar vi "gråta ut-metoden" en gång för alla

18 June 2024

Gråta-ut-metoden är precis som det låter, en metod att låta sin bebis gråta för att lära dem att somna själva. Många böcker har skrivits i ämnet och föräldrar har låtit sig luras och ännu värre, mödrar har klippt bandet till sin modersinstinkt för att "göra rätt", för att "lyssna på experterna". Vad de inte vet är att de kan ha rubbat sina barns utveckling och skapat ett liv av personlighetsstörningar.

Att missa målet i jakten på kristallprydda healers

24 January 2024

Efter att ha sett 'Kalla Fakta – Lockad till självmord' kan jag inte låta bli att ifrågasätta era prioriteringar inom journalistiken. Jag respekterar behovet av att granska alla aspekter av samhället, men det är svårt att förstå varför ni väljer att fokusera på självmordsrisken bland New Age-anhängare när det finns mer brännande och statistiskt sett allvarligare ämnen att ta upp. Låt mig berätta om det område där självmord sker i allra högsta grad: våldtäkt på barn. 

Hemförlossning och kampen om kontroll

16 July 2023

Skribenten har en sorts giftig mundiarré som struntar i all form av vetenskap och evidens. Och det är inte det värsta, hon gör till och med ett försök att tala för barnmorskor, stort misstag. Texten är full av "duktighets-hets". Man kan nästan tro att hon försöker vinna något sorts godhetspris. Ett pris får hon av mig åtminstone "Årets Mundiarré", grattis.