Lever du på gamla meriter?

15 frågor för att lära känna dig själv bättre

Ofta vet vi många saker om personlighet och nyanser hos de omkring oss men det är inte alltid vi är medvetna om samma saker hos oss själva

Det är lätt att fastna i andras projektioner av vem man är, vi får hela tiden andras speglingar om vilka de tror att vi är. Det är väldigt lätt att börja bete sig eller handla utefter de speglingarna och projektionerna, helt omedvetet. Ofta vet vi många saker om personlighet och nyanser hos de omkring oss men det är inte alltid vi är medvetna om samma saker hos oss själva. För att spä på det ytterligare så har vi ofta en gammal bild av oss själva. Hur många gånger har du hört människor omkring dig prata om gamla saker de brukade vara bra på, sporter de sysslade med och saker som gått bra förr? Det är lätt att leva på gamla meriter, det är också lätt att fastna i gamla saker som man borde släppt taget om för länge sedan.

Idag ska jag ge dig saker att fundera på och såklart skriva ner, eller hur? Uppdatera din bild av dig själv, lär känna saker hos dig själv på nytt. Det finns många sätt och områden att lära känna hos sig själv men idag vill jag bara göra enkla frågor som sår ett frö hos dig.

Sätt dig gärna i din ensamhet en liten stund och skriv ner frågorna så att du kan skriva ner svaren, kanske en fråga per dag. Och välkomna nya insikter och tankar.

1. Vilka är mina kärnvärderingar?
2. Hur vill jag bli ihågkommen?
3. Vilka är mina styrkor och talanger?
4. Vad vill jag kunna säga och berätta om när jag ser tillbaka på mitt liv?
5. Vilka rädslor har jag?
6. Vilka begränsande tankar har jag?
7. Vad är jag tacksam för?
8. Vad är min passion? Det som gör att tiden försvinner?
9. Är jag lycklig i livet just nu?
10. Om jag kunde ändra en enda sak i livet, vad skulle det vara?
11. Vad krävs för att jag ska känna mig älskad?
12. Vilket är mitt största misslyckande i livet?
13. Vilken är min största seger i livet?
14. Vem är min största förebild?
15. Om jag levde mitt bästa drömliv, hur skulle det se ut?

Idag avslutar vi "gråta ut-metoden" en gång för alla

18 June 2024

Gråta-ut-metoden är precis som det låter, en metod att låta sin bebis gråta för att lära dem att somna själva. Många böcker har skrivits i ämnet och föräldrar har låtit sig luras och ännu värre, mödrar har klippt bandet till sin modersinstinkt för att "göra rätt", för att "lyssna på experterna". Vad de inte vet är att de kan ha rubbat sina barns utveckling och skapat ett liv av personlighetsstörningar.

Att missa målet i jakten på kristallprydda healers

24 January 2024

Efter att ha sett 'Kalla Fakta – Lockad till självmord' kan jag inte låta bli att ifrågasätta era prioriteringar inom journalistiken. Jag respekterar behovet av att granska alla aspekter av samhället, men det är svårt att förstå varför ni väljer att fokusera på självmordsrisken bland New Age-anhängare när det finns mer brännande och statistiskt sett allvarligare ämnen att ta upp. Låt mig berätta om det område där självmord sker i allra högsta grad: våldtäkt på barn. 

Hemförlossning och kampen om kontroll

16 July 2023

Skribenten har en sorts giftig mundiarré som struntar i all form av vetenskap och evidens. Och det är inte det värsta, hon gör till och med ett försök att tala för barnmorskor, stort misstag. Texten är full av "duktighets-hets". Man kan nästan tro att hon försöker vinna något sorts godhetspris. Ett pris får hon av mig åtminstone "Årets Mundiarré", grattis.