Entreprenör eller företagare?

Entreprenör är inte ett jobb, det är en personlighet

Det är en återkommande diskussion, det här med vad en entreprenör är och hur det skiljer sig från en företagare

Entreprenör eller företagare?

Det är en återkommande diskussion, det här med vad en entreprenör är och hur det skiljer sig från en företagare. Vissa företagare känner sig inte bekväma med en entreprenörstitel och andra kallas eller kallar sig för entreprenör utan att ens ha ett företag. Hur kommer det sig att det är så olika uppfattningar?

För mig är svaret enkelt, en entreprenör är mer en personlighet även om titeln även talar om vad ditt jobb är. Man kan vara företagare utan att vara en entreprenör. En företagare driver ett företag och det kan räcka så. En person som driver en liten livsmedelsbutik och är nöjd med det är en företagare. En entreprenör är mer en person som letar lösningar på problem, som gillar att involvera sig många olika saker, startar upp många projekt för att sedan lämna över dem och gå vidare till nya problemlösningar. Jag ser det också som att en entreprenör gärna skapar nya koncept och vill förnya redan existerande modeller medan en företagare gärna tar ett fungerande koncept och jobbar med det i sin nuvarande form.

Man kan vara den ena, den andra eller båda. Vad är din syn på entreprenörskap? Identifierar du dig som företagare eller entreprenör och vad är din bild av dessa två?

Jag såg en superbra lista på egenskaper hos en entreprenör på Bossbloggen som jag gärna delar vidare. Känner du igen dig?

Abort"rätten"s komplexitet

25 June 2022

Det här kommer bli en personlig historia för att förklara vad jag menar och baserar mina åsikter på, för att jag tror att i de flesta fall är det största problemet kunskapsbrist. Jag tror också att många människor saknar en nivå av mognad för den här typen av konversation och ställningstagande. Vårt största problem är överskott av åsikter och underskott av kunskap.

Fysisk affirmation när den är som bäst

22 February 2022

Om du inte läser "High Five" förstår du ändå direkt bokens kärna. Man ger sig själv en high five varje morgon i spegeln. Slut på bok. Men ändå inte riktig. Den har en viktig insikt att ge.

Tomorrow we bring the light

21 January 2022

Stop taking scraps from their table and stop being grateful for scraps they throw your way. Their worst nightmares are about to be materialized, which is people waking up, knowing their worth.