DET STORA UPPVAKNANDET

Splittring och vilseledning

Jag har under det senaste dygnet funnit mig i en konstig, obehaglig hatstorm. Jag är gravid och har en liten sjuk 2,5årig flicka hemma och mitt fokus har varit 100% på min familj och min hälsa, så det tog en liten stund innan jag förstod vad som hade startat på internet. Jag började få massa vidriga kommentarer i trådar på alla mina sociala medier, som poppade upp överallt. Det kom också en massa meddelanden om trådar som hade startats om mig och min man. Så jag fick tvinga mig ut ur dimman en stund för att se vad det hela handlade om.

Hej fina människor!
(Vänligen ställ inte frågor om du inte har läst hela texten, jag har lagt mycket tid på att skriva detta och har försökt att få med allting för att svara på så många frågor som möjligt.)
Jag har under det senaste dygnet funnit mig i en konstig, obehaglig hatstorm. Jag är gravid och har en liten sjuk 2,5årig flicka hemma och mitt fokus har varit 100% på min familj och min hälsa, så det tog en liten stund innan jag förstod vad som hade startat på internet. Jag började få massa vidriga kommentarer i trådar på alla mina sociala medier, som poppade upp överallt. Det kom också en massa meddelanden om trådar som hade startats om mig och min man. Så jag fick tvinga mig ut ur dimman en stund för att se vad det hela handlade om.
Jag kommer att skriva om detta endast en gång och sedan kommer jag inte att delta eller prata om detta mer, jag vill inte ha stress omkring mig eftersom att jag vill ta hand om mig och min gravida mage och inte ta in denna energi i mitt hem och min familj. Jag tror att de flesta förstår.
Jag såg att det hela startades av en person och sedan spreds det via flera andra. Som vanligt kommer jag inte att ange några namn, jag vill bara ge svar på några saker som har kommit till mig. Jag vill inte att någon av dessa personer får hat från mina följare eller något sådant, jag vill dem inget ont, jag är bara här för att ge min sida av dessa 2 dygn som har passerat och vi har för mycket självrespekt för att skicka hat på internet. Det smärtar mig att se hur mina vänner, familj och följare som har försvarat mig i detta har fått ta emot elakheter. Vi är bättre än så.
Jag skrev direkt till den personen att jag är tillgänglig för frågor och det är bara att kontakta mig så kan jag svara på alla frågor. Personen tog inte erbjudandet om att prata direkt och öppet med mig utan startade istället fler trådar.
Som ett resultat av denna ”uthängning, så har hans följare hakat på detta och fortsatt att ”hänga ut” med bilder på mig, min man, min familj och vårt företag. Jag har tidigare blivit “uthängd” av just denna person och har även då skrivit direkt och privat till honom att jag finns tillgänglig för frågor och kan svara på saker som han eventuellt undrar. Han är duktig på att ringa myndigheter och ställa bra frågor och jag uppskattar det arbetet, så jag väntade mig att om han vill undersöka någonting som för honom är oklart, så skulle han rimligtvis ringa mig också. Det hände inte, istället blev trådarna fler och eskalerade och hans “kompisar” gjorde samma sak, så att alla mina sociala medier fylldes med tråkiga meddelanden.
Jag har spenderat 2 dagar med att försöka förstå vad som händer, blockera de som har skickat hat och svara på massor med privata meddelanden till människor som skrivit till mig och ställt frågor. Som du märker, jag har fått lägga undan allting annat för att det här har verkligen tagit all min tid i 2 dagar. En del argumenterar för att jag ska stå ut med detta som offentlig person men jag tycker att det rimmar illa.
En vanlig kommentar som jag såg, var att jag borde kunna bli ifrågasatt och bara svara på frågan.
Mitt svar är: gärna! Jag har dock inte fått en fråga. Jag har inte fått någonting att besvara. Jag blir ifrågasatt, granskad och kritiserad dagligen, så jag bemöter det varje dag och jag tycker att frågor är bra. Hatkommentarer sänker jag mig dock inte till och besvarar därmed inte sådant nonsens. Som förälder har jag också ett ansvar att visa mina barn hur man sätter gränser och visar hur man vill bli behandlad och vad man inte accepterar.
Efter att ha fått massor med fina meddelanden och mail av människor som gör sin egen research och har försökt att uppdatera mig så har jag kunnat gissa mig till att det hela handlar om ett par olika saker. Jag vet ju fortfarande inte eftersom trådstartaren inte har svarat mig eller försökt att prata med mig direkt.
1. Mitt arbete inom digitalisering
2. Att jag inte pratar om skuldmättnad
Jag börjar med vårt kära företag.
Det verkade spridas massa konstiga inlägg om vårt företag och att vi skulle vara onda djupa-staten, agenda2030-Klaus Schwab-anhängare för att vi arbetar med digitalisering. Mitt i all stress och förvirring skrattade jag jättemycket åt detta, därför att mitt arbete är min stolthet och det har aldrig varit hemligt på något sätt. Jag har en lång, hård karriär inom IT.
Många domedagskommentarer om digitalisering delades av människor på facebook via deras smartphones eller iPads som de öppnar med Face ID eller fingeravtryck medan de tar en titt på sina smart watches eller kollar internetbanken där de har sina pengar. Globalisternas favoritverktyg. Så all skenhelighet åt sidan, jag ska svara på en del av de saker som jag har sett i print screens som jag har fått skickat till mig. Några vakna, fritt tänkande människor har frågat mig direkt, själva, sådär som vuxen kommunikation ska se ut, vi tackar för att denna typ av människor fortfarande finns.
Jag utgår ifrån att ingen av dessa människor som har varit med och kommenterat, lever utan digitalisering i en stuga i skogen utan teknik. Nej, de kan uppenbarligen använda alla teknikens fördelar genom att skriva kommentarer på sociala medier. Då kan vi alla enas om att vi använder oss av digitalisering.
Jag behöver inte förklara någonting för någon och har inget intresse över att “vinna över” eller övertyga någon om någonting. Jag respekterar människors förmåga att själva ta ställning till vad de vill tycka och tro. Det är allas vår rätt. Jag skriver detta för att sammanfatta för de som har visat mig den respekten och omtanken att skriva till mig direkt och delar därmed med mig svaren offentligt också. Den här tråden kommer inte att innehålla någon form av argumentering eller bråk mellan individer, det finns många trådar där detta kan göras tydligen. Jag kommer att rensa friskt om man bitchar istället för att skriva respektfullt till varandra.
Nästan alla mina följare vet vad jag jobbar med och har hört mig prata om detta i mina videor och intervjuer med andra. Så de var lika chockade som jag över hela cirkusen. Jag tillhör ingen rörelse, organisation eller nätverk. Det verkar irritera skiten ur många också, för att många vill placera mig i dessa sammanhang.
Min man och jag driver ett företag som jobbar med digitalisering. Han startade detta hjärteprojekt 2004, och när vi träffades så möttes vi kring vårt intresse för teknik. Vi älskar båda teknologi och jobbar hårt för att öka medvetenheten kring det och hur vi vill att människors teknologiska uppfinningar ska tillhöra och ägas av dem själva. Vi är givetvis emot övervakning och sådant äckel.
Eftersom vi älskar teknik vill vi att det ska hjälpa människor, inte användas mot oss. Vi ser dagligen hur duktiga programmerare och utvecklare används för fel syften och pressas till att ge upp sina passionsprojekt, värderingar och möjligheter. Vi hjälper bland annat företag att vara oberoende av stora organisationer genom att bygga plattformar som inte styrs av dessa organisationer och agendor.
Nej, vi står inte för smart cities eller att förvandla människor till cyborgs eller någonting av det nonsens som har skrivits. Detta säger jag ju upprepade gånger i mina videor och har nyligen gjort en video om just detta, men för att veta det måste man ju ha gjort sin research och tänka själv.
Vårt sätt att jobba är inte populärt inom branschen och vi har haft massor med problem för att vi inte går med i olika hållbarhetsnätverk, vi tackar nej till hållbarhetscertifieringar och följer inte Agenda2030 eller någon av deras svansar. Vi människor är skaparna, vi är de som ska få använda teknik för att göra människors liv bättre, inte tvingas ge upp fantastiska uppfinningar till människor som vill förslava oss med det. Teknik är inte ondskefullt, det är hur det används som kan vara ondskefullt.
Det var en lång väg att gå för oss när vi började se och förstå hur man blir pressad som IT-företag att följa ett visst spår och vi har blivit motarbetade ända sedan dess.
För de som jobbar inom IT-branschen är det välkänt att trycket är enormt från företag att knäböja inför dessa agendor och hållbarhetssekter, och om du inte spelar med snällt så får du inte samma möjligheter som företag som knäböjer. Det vill säga, precis som vi har det i övriga livet om man inte följer narrativet.
Det har kostat oss dyrt och fortsätter att göra det genom att vi har vi blivit straffade genom att förlora kunder, samarbetspartners, uppdrag och så vidare på grund av smutskastning inom branschen och för att företag pressas att följa Agenda2030-spåret.
Ett par exempel är att vi vägrade att uppmana våra medarbetare att vaccinera sig för att få vara på jobbet, vi ville inte certifiera oss inom hållbarhet och globala målen, vi ville inte presentera agenda 2030 som vår ledstjärna och så vidare, och så vidare. Vi pratar om dessa saker och informerar om den senaste tekniken, självklart. Ett annat exempel som dök upp i en kommentar är min artikel om internet of bodies.
Det är en av de senaste snackisarna inom branschen. Vi ville framhäva att det är fantastiskt att kunna rädda någons liv med en pacemaker men tog också upp fall där man akut behövde uppdatera programvaran i en modell av pacemakers då dessa kunde hackas. Så frågeställningen löd: är risken värd det? Hur ska man tänka här? Hur skyddar vi oss genom att få använda tekniken men utan risken att bli hackad om man har en pacemaker. Jag har nära och kära som har pacemakers, utan dessa hade mina nära inte levt. Ska jag banna tekniken och är jag ond om jag tycker att pacemaker är bra för att rädda livet på en familjemedlem eller annan när och kär? Pacemaker och smart watches är ju internet of bodies = Internet på kroppen. Om vi enas om att all teknik är dålig ska vi inte använda internet.
Gällande det andra ämnet, att jag inte skulle prata om skuldmättnad och Wallenberg. Jag vet inte vad det här betyder, förväntas alla youtubers och poddare att prata om det? Prata om samma sak? Jag tycker att det finns jättemånga duktiga kreatörer som pratar om dessa ämnen.
Jag frågar då: varför får jag inte prata om pedofilringar och sexualisering av barn? Det är ett ämne som jag anser är viktigare än något annat och barn säljs, våldtas och dödas varje dag, medan detta nonsens händer omkring oss just nu.
Varför vill man att jag ska sluta prata om det? Vem har rätt att ha krav på vad jag pratar om för ämnen på mina kanaler, på min tid? Varför pratar inte de om pedofilringarna? Varför är det så tyst kring dessa ämnen? Varför använder de inte sina plattformar för det? Varför ringer de inte outtröttligt till Socialtjänsten och ifrågasätter deras arbete som orsakar att många föräldrar förlorar sina barn? Varför kräver de inte att få svar gällande agendan att sexualisera barn? Varför?
Jag svarar gärna på frågor, vi är stolta över vårt arbete både inom IT och inom våra engagemang med kanalen. Mina vänner och följare har uppmanat mig till att blockera dessa personer och jag har medvetet låtit bli trots alla hemska attacker som kommer på mina sociala medier, för att jag ville ge dem en möjlighet att kontakta mig för en direkt, öppen, transparent och vuxen dialog. Det hade varit en bra video på min kanal att öppet ha en debatt om detta och många hade kunnat få svar på frågor men det har gått flera dagar av detta obehagliga scenario och jag måste börja fokusera på mitt liv igen och stänga dörrarna till de obehagliga kommentarer som kommer.
Jag måste tills vidare blockera på vissa sociala medier för att attackerna är för många av personernas följare och jag vet inte vad som kommer härnäst eller hur illa det kan bli, jag vet inte vad som skrivs eller vad det uppmanas till. Detta är som sagt inte första gången och det påverkar min familj. Jag tror på det bästa i människor och att allt det här en dag är ett minne blott, både från min och deras sida.
Det är fascinerande att se skillnaderna på individer som följer oss kreatörer och offentliga personer. Man ser direkt vilka som är medvetna och vakna och vilka som bara är ute efter någon att följa.
Det finns följare som har direkt tagit emot den vinkling och brödsmulor som den här personen kastade ut och byggde på det hatet själva genom att sprida mer rykten och försöka göra sin mästare nöjd genom att gå i hans spår.
Sedan finns det den andra sortens följare, de som såg den delen av historien men valde att själva ställa frågor och leta efter information, fråga mig direkt och, jämföra den informationen med allting som jag brukar prata om och ta del av information från flera håll. Oavsett vad man kommer fram till och väljer att tycka så finns det folk som leder sig själva och folk som följer blint.
Jag är otroligt tacksam över det community jag har byggt upp med människor som är sina egna ledare, som gör sin egen research, som står starkt när andra försöker kontrollera deras tankar. Jag har funnit styrka och glädje i vackra mail och meddelanden från människor som har gett mig stöd.
Det visar mig att jag har fått äran att attrahera rätt människor till mig, vargarna och lejonen. Jag är djupt tacksam till de krigare som har varit i detta och stått vid min sida. Det har varit väldigt stressande, så jag tror att de flesta förstår att jag måste ta avstånd från dessa trådar och ställen där det här händer. Jag vet som sagt inte hur det här kan eskalera eller vad målet är. Men den här stormen har visat mig vilka som stod stadigt när röken har lagt sig. Ni har min stora respekt.
Om du har tagit dig hela vägen hit, tack!
Detta blir det sista som kommer från mig gällande det här. Trots att jag jobbar med digitalisering, sociala medier och kommunikation, så lever jag mitt liv till största del utanför skärm och sociala medier, så för mig som är old school, så sker dialoger mellan människor, inte mellan skärmar. Det är just detta som är faran, när man inte förstår hur det digitala tar över ens medvetande, så kan man inte skydda sig. Jag slåss outtröttligt för barnen och för vår frihet och jag vill lägga min tid, mina resurser och min kraft på det. Det kommer alltid att finnas de som tycker att jag inte gör tillräckligt, eller gör det på fel sätt, men jag gör mitt bästa och jag räknar med att alla gör sitt bästa.
Därför måste vi skapa medvetenhet om det som händer omkring oss och bestämma oss för vilken sorts person vi vill vara och vad vi vill lämna efter oss.
Med dessa ord lämnar jag detta och återgår till mitt älskade arbete med teknik, videor, min bok, mina engagemang för barnen, för människors rätt till ovaccinerat blod och de andra frågor jag arbetar med i min vardag.
Ta hand om varandra, och please, försök hålla ihop i dessa förvirrande tider ❤
Med kärlek
Aida

Idag avslutar vi "gråta ut-metoden" en gång för alla

18 June 2024

Gråta-ut-metoden är precis som det låter, en metod att låta sin bebis gråta för att lära dem att somna själva. Många böcker har skrivits i ämnet och föräldrar har låtit sig luras och ännu värre, mödrar har klippt bandet till sin modersinstinkt för att "göra rätt", för att "lyssna på experterna". Vad de inte vet är att de kan ha rubbat sina barns utveckling och skapat ett liv av personlighetsstörningar.

Att missa målet i jakten på kristallprydda healers

24 January 2024

Efter att ha sett 'Kalla Fakta – Lockad till självmord' kan jag inte låta bli att ifrågasätta era prioriteringar inom journalistiken. Jag respekterar behovet av att granska alla aspekter av samhället, men det är svårt att förstå varför ni väljer att fokusera på självmordsrisken bland New Age-anhängare när det finns mer brännande och statistiskt sett allvarligare ämnen att ta upp. Låt mig berätta om det område där självmord sker i allra högsta grad: våldtäkt på barn. 

Hemförlossning och kampen om kontroll

16 July 2023

Skribenten har en sorts giftig mundiarré som struntar i all form av vetenskap och evidens. Och det är inte det värsta, hon gör till och med ett försök att tala för barnmorskor, stort misstag. Texten är full av "duktighets-hets". Man kan nästan tro att hon försöker vinna något sorts godhetspris. Ett pris får hon av mig åtminstone "Årets Mundiarré", grattis.