Att veta sitt värde

När ditt bästa inte duger

Den bistra sanningen är att bara för att du gjort ditt bästa betyder det inte att det duger och automatiskt ska accepteras. Vad gör man när man upplever att man gjort sitt bästa och det inte duger?

“Sometimes doing your best is not good enough. Sometimes you must do what is required.”
- Winston Churchill

Egot & självkänsla

För människor som lever utifrån egot är det en extremt svår situation att erkänna att ens bästa inte alltid duger. Den bistra sanningen är att bara för att du gjort ditt bästa betyder det inte att det duger och automatiskt ska accepteras. Vad gör man när man upplever att man gjort sitt bästa och det inte duger? För, såhär är det: Det är inte situationen som avgör vem du är, det är hur du hanterar situationen.

Väljer du att bli arg och tycka att någon eller något är orättvist? Väljer du att ignorera att du inte gjorde det tillräckligt bra och att ditt bästa bör vara nog oavsett hur resultatet blev? Eller väljer du att acceptera att flera gånger i livet kommer ditt bästa inte vara nog, ibland inte ens i närheten av vad som krävs, och välja att utvecklas? Du kan göra ditt absolut bästa utan att det duger för situationen och fortfarande vara en god och bra människa. Det är inte situationen som definierar dig, det är hur du hanterar det som definierar dig. Att kunna acceptera sina brister och växa med dem istället för att kritisera sig själv och vara rädd för att ge sig in i nya situationer på grund av det är vad som kommer att definiera dig. 

Jag har väldigt höga krav på mig själv och på dem som står mig nära. Ju närmare, desto högre krav. Jag vet vad jag investerar i de som står mig nära och jag vet vad jag är värd för investering. Det betyder inte att det vi investerar alltid fungerar eller duger. I grund och botten handlar det, som alltid, om självkänsla. Att veta sitt värde och respektera sig själv. Med det i grunden kommer man alltid göra sitt bästa och när det inte duger gör det ingenting för att man vet att man rakt och ärligt gjort sitt bästa, menat väl och nästa gång provar man en annan metod. Välj att växa med dina brister och utveckla dig, att inte nöja sig. 
Vet ditt värde.

Abort"rätten"s komplexitet

25 June 2022

Det här kommer bli en personlig historia för att förklara vad jag menar och baserar mina åsikter på, för att jag tror att i de flesta fall är det största problemet kunskapsbrist. Jag tror också att många människor saknar en nivå av mognad för den här typen av konversation och ställningstagande. Vårt största problem är överskott av åsikter och underskott av kunskap.

Fysisk affirmation när den är som bäst

22 February 2022

Om du inte läser "High Five" förstår du ändå direkt bokens kärna. Man ger sig själv en high five varje morgon i spegeln. Slut på bok. Men ändå inte riktig. Den har en viktig insikt att ge.

Tomorrow we bring the light

21 January 2022

Stop taking scraps from their table and stop being grateful for scraps they throw your way. Their worst nightmares are about to be materialized, which is people waking up, knowing their worth.