Influensa är inte en säsong

Mina 3 hälsosuperhjältar

Jag har en lång story om min hälsa som jag kommer berätta om i en kommande video men låt oss säga att om jag inte tagit ansvar för min egen kropp själv till 100% hade jag idag inte haft äggstockar, dotter eller en fungerande lever.

Det fanns en tid då jag levde med influensa som om det vore en säsong. Varje gång en årstid slog över till en annan kom influensan som ett tidsbokat möte. "Tjena, ursäkta att jag är lite tidig men vad sägs om att vi hänger en vecka nu, du och jag?". Jag har en lång story om min hälsa som jag kommer berätta om i en kommande video men låt oss säga att om jag inte tagit ansvar för min egen kropp själv till 100% hade jag idag inte haft äggstockar, dotter eller en fungerande lever.

Moving on.
Att veta hur jag ska ta hand om min hälsa är den största friheten i livet. Saker som skrämmer många andra har för mig väldigt simpla lösningar och jag vet hur jag läser av min kropp och känner direkt om någonting inte är i balans. Jag vet vad och hur jag behöver anpassa min kost och annat för att må så bra jag bara kan. Det har tagit många år, mycket pengar och extremt mycket energi att lära mig alla de sakerna men det har varit värt varenda sekund och öre. Förr när jag trodde att jag var frisk och åt allsidig kost hade jag inte en aning om hur trött min kropp egentligen var. Kroppen hade anpassat sig under lång tid och jag visste inte bättre. Det var som om jag levt på ett batteri på 60% och helt plötsligt fick jag känna hur det känns att vara 100%. Jag har inte varit sjuk på evigheter, sist jag hade influensa var runt 2 år sedan. Jag lever inte på något sätt strikt. Jag äter choklad, dricker kaffe, tog en drink emellanåt förr när jag inte ammade, njuter av en balja pasta och så vidare. Som jag alltid säger till mina klienter: det handlar inte om vad du gör då och då, det handlar om vilka dina vanor är och vad du gör ofta.

Utan att djupdyka i något av det idag eller berätta långa historier om mina 3 superhjältar ska jag bara dela mig mig recepten här.

Jamu

Jamu Juice är ett indonesiskt hälsoelixir som jag dricker varje dag för det är så förbannat gott. Hälsofördelarna är bara en bonus. Det är antiinflammatoriskt, bra för hjärtat, leder, energin, PH-värdet och matsmältningen. Bland annat. Behöver jag säga att du ska köpa ekologiskt? Inte? Bra.
Jag föreslår att du läser om hälsofördelarna på ingefära, gurkmeja och citron så får du en idé om hur magisk denna drink är.

 • Gurkmejarot - ca 3-4 cm rot
 • Ingefärarot - ca 2-3 cm rot
 • Honung eller någon form av sirap - häll, smaka av
 • Citron 🍋 - Jag pressar 3 citroner ifall jag gör en hel kanna
 • Valfritt: en liten skvätt svartpeppar, det gör att ämnen i gurkmejan absorberas ännu bättre i kroppen

Skala gurkmejan och ingefäran. Hacka i små bitar
Släng i mixern med vatten. Hur mycket beror på hur koncentrerat du vill ha det. Jag gillar att dricka det som juice istället för shots så jag har i en full kanna vatten. Mixa.
Pressa ekologisk citron.
Sila blandningen du mixat så att fibrer och ev skal faller bort.
Blanda citronjuicen med din mix. Häll i önskad mängd sötning. Blanda

På somrarna älskar jag att dricka denna kall. På hösten och vintern är det supergott att värma till den lite och avnjuta som té.

Golden milk

En mjukare och mysigare variant av Jamu är guldmjölken. Den sägs vara en superbra godnattdrink, full av antioxidanter och alla andra supermegaukulelebra effekter som Jamu har.

5 dl mandel nötmjölk, t.ex mandel, cashew etc
2 cm gurkmejarot
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma (jag hatar kardemumma så jag har aldrig den i men tar med det här för er som gillar det)
1 krm vanilj (vaniljstång eller riktig vanilj, ej vaniljsocker)
1 tsk svartpeppar
1 msk kokosolja
1 msk honung eller annan sötning, t.ex agave
En liten, liten skvätt svartpeppar om du vill

Värm mjölken lite, fingervarmt ungefär. Blanda i resten av ingredienserna och avnjut en av dessa kyliga höstkvällar med en "guldlatte".

Grön smoothie

Klassikern och min trogna partner in crime. Tusen varianter och upphör aldrig att tillfredsställa magen. Mättande, bra för immunförsvaret, massor med näring. Här är en av mina favoritvarianter:

 • Grönkål. Några blad. Säkert mer än du tror
 • 1-2 stjälkar selleri
 • I pkt fryst passionsfrukt
 • 4-5 bananer
 • 1-2 cm citronskiva med skal
 • 3-6 dl vatten (beroende på önskad konsistens)
Aida Reva

Aida Reva

Mind Ninja. Performance Coach. Whatever gets you there.

Abort"rätten"s komplexitet

25 June 2022

Det här kommer bli en personlig historia för att förklara vad jag menar och baserar mina åsikter på, för att jag tror att i de flesta fall är det största problemet kunskapsbrist. Jag tror också att många människor saknar en nivå av mognad för den här typen av konversation och ställningstagande. Vårt största problem är överskott av åsikter och underskott av kunskap.

Fysisk affirmation när den är som bäst

22 February 2022

Om du inte läser "High Five" förstår du ändå direkt bokens kärna. Man ger sig själv en high five varje morgon i spegeln. Slut på bok. Men ändå inte riktig. Den har en viktig insikt att ge.

Tomorrow we bring the light

21 January 2022

Stop taking scraps from their table and stop being grateful for scraps they throw your way. Their worst nightmares are about to be materialized, which is people waking up, knowing their worth.