Är nytt år ny början eller bara en tidsstämpel?

10 frågor för reflektion & avslut av året

Om vi inte avslutar det förra kapitlet, knyter ihop alla lösa trådar, då kan vi inte riktigt påbörja något nytt. Jag tänker mig lite att det är som att läsa en bok på samma sätt. Jag läser ett kapitel men hoppar över de sista sidorna, sen börjar jag på ett nytt kapitel men kan inte riktigt förstå det nya kapitlet för att jag missat väsentlig information från slutet på förra kapitlet.

 

Nytt år ska betyda ny början men gör det verkligen det? Vad är en ny början Om vi inte avslutar det förra kapitlet, knyter ihop alla lösa trådar, då kan vi inte riktigt påbörja något nytt. Jag tänker mig lite att det är som att läsa en bok på samma sätt. Jag läser ett kapitel men hoppar över de sista sidorna, sen börjar jag på ett nytt kapitel men kan inte riktigt förstå det nya kapitlet för att jag missat väsentlig information från slutet på förra kapitlet.

Kanske kan jag reda ut det senare när jag är halvvägs igenom det nya kapitlet för då börjar jag förstå sammanhanget men då har jag både slösat tid och fokus. Eller lite som att flytta, utan att ha flyttstädat eller adressändrat. Utan ett riktigt avslut kan du inte gå helhjärtat in i en ny fas, ett nytt år blir ingenting mer än en ny tidsstämpel. Så nu när vi förstått värdet i reflektion och att knyta ihop lösa trådar, hur går vi vidare? Här är min metod. Det här är inte någonting för slarviga listor på ett löspapper som hamnar i en låda. Det här är dagboksmaterial. Det är nu jag tar på mig pannlampan och gräver i året som gått. Kollar ärligt och rått på allting genom att skriva en reflektion.

1. Beskriv året som gått med högst ett ord per månad.
2. Vad var mitt allmänna sinnestillstånd under året? Högst 3 ord
3. Vilka var mina gladaste minnen?
4. Vilka var mina framsteg eller framgångar? Stora som små.
5. Vilka små saker gav mig glädje i vardagen?
6. Vilka nya saker har jag lärt mig?
7. Vilka personliga egenskaper eller nya vanor har jag skapat eller stärkt?
8. Vilka nya saker har jag lärt mig om mig själv?
9. Vilka tillfällen har jag lämnat min comfort zone och varit modig?
10. Vilka negativa saker har hänt under året och hur har jag hanterat dem?
11. Vilka saker är jag mest tacksam för?
12. Vilka personer har varit betydelsefulla för mig under året?
13. Vad vill jag ta med mig för lärdomar, egenskaper och styrkor till nästa år?

Jag föreslår att du gör detta ensam i ett rum, inte när du sitter framför TVn. Genom att skriva svaren på dessa saker kommer nya tankar, idéer och svar. Ta tid på dig att göra det här för det sätter verkligen en god grund för hur du ser på året som kommer och hjälper dig att lämna året som gått bakom dig. Människor som gärna ältar lever i det förflutna och missar nuet. Gör det till en vana att göra en reflektion och knyta ihop lösa trådar. Sedan är det 100% fokus framåt. Nya äventyr och inre växande. Boka in en stund med dig själv i kalendern då du ska göra detta. Behandla det som vilket viktigt möte som helst, som om du skulle till tandläkaren eller möte på jobbet, för tro mig - det här är minst lika viktigt.

“They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.” ― Andy Warhol

Abort"rätten"s komplexitet

25 June 2022

Det här kommer bli en personlig historia för att förklara vad jag menar och baserar mina åsikter på, för att jag tror att i de flesta fall är det största problemet kunskapsbrist. Jag tror också att många människor saknar en nivå av mognad för den här typen av konversation och ställningstagande. Vårt största problem är överskott av åsikter och underskott av kunskap.

Fysisk affirmation när den är som bäst

22 February 2022

Om du inte läser "High Five" förstår du ändå direkt bokens kärna. Man ger sig själv en high five varje morgon i spegeln. Slut på bok. Men ändå inte riktig. Den har en viktig insikt att ge.

Tomorrow we bring the light

21 January 2022

Stop taking scraps from their table and stop being grateful for scraps they throw your way. Their worst nightmares are about to be materialized, which is people waking up, knowing their worth.