Felsökning av hjärnan

Större fokus med rätt resurser

Även om man inte är så målinriktad som person är livet bra mycket lättare när man inte känner sig dimmig i hjärnan och fokuset är på topp. Men hur uppnår man det på ett bra sätt?

 

Det här med fokus är så fantastiskt viktigt för att nå sina mål. Även om man inte är så målinriktad som person är livet bra mycket lättare när man inte känner sig dimmig i hjärnan och fokuset är på topp. Men hur uppnår man det på ett bra sätt?
Jag har olika verktyg för att slipa mitt fokus och när jag börjar bli okoncentrerad felsöker jag där först. Har jag använt de verktyg jag behöver eller försöker jag bara gissa mig igenom dagen?

Några verktyg på vägen

Jag har skrivit om olika verktyg för att minska stress och jobba smartare och ett sätt att planera sin vecka i förväg för att skapa tydligt fokus inför veckan. I det här inlägget kommer jag dock fokusera på en helt annan resurs: kopplingen mellan kosten vi äter och hjärnans funktion.

Hjärnan kan inte fungera så bra utan rätt näring och speciellt inte när den är överbelastad av socker och andra beroendeframkallande ämnen. Jag är näringsexpert och har sedan 2013 hjälpt människor med att lägga om sin kost. Det är många åsikter om vad som är rätt kost och vad man ska göra. Jag litar enbart på vad som funkar på riktiga människor och gamla metoder som funkat genom åren. Så här kommer min hemlighet: Periodisk Fasta.

Periodisk fasta

Eftersom jag är en person som ogillar regler så händer det såklart att jag avviker från min fasta ibland. Det är inte vad vi gör ibland som påverkar oss mest utan våra mönster och vanor.
Jag vet att många gärna vill ha regler, ramverk och strikta rutiner. men jag är helt enkelt inte sådan.
Jag tränar upp till 20 timmar per vecka emellanåt så många har svårt att förstå hur jag kan fasta.
Det finns många varianter av periodisk fasta och den jag älskar och lever med är OMAD - One meal a day. Precis som allting så är det inte en metod för alla. 

Jag rekommenderar fasta till alla när de är redo för det, jag anpassar givetvis program efter person. Det hjälper inte att ändra till ett sätt som klienten vet inte kommer att fungera och jag förespråkar alltid stegvis, kontrollerad förändring.

Jag slutar äta kl 20.00 och äter kl 18.00 dagen efter. Om jag är iväg på äventyr, då mitt liv är väldigt oregelbundet och jag inte vet hur min middag kommer se ut äter jag bara tidigare istället. Jag ser till att ha minst 16 timmar fasta. 
Periodisk fasta är perfekt oavsett om man är på semester, jobbet, affärsresa eller vad som helst. Man behöver inte leta efter speciell mat, följa speciella regler, ingenting knas, bara att inte äta under vissa timmar.
Jag har i många år krånglat med kosten när jag har rest för att slippa känna mig trött, svullen och nöjt mig med halvdålig mat då jag varit hungrig. Kvalitet istället för kvantitet är nu något jag jobbar på att implementera i allt i mitt liv.

Gratis e-bok för att inspirera dig

Jag vill inspirera till periodisk fasta, det är ett uråldrigt sätt att hjälpa sin hälsa på traven, bli mycket piggare och ha massor med energi till alla sina äventyr.

Det finns många varianter och det är lätt att komma igång.
För att inspirera dig ger jag dig min e-bok om Perodisk Fasta gratis ifall du vill lära dig mer:
Du hittar den här.

Abort"rätten"s komplexitet

25 June 2022

Det här kommer bli en personlig historia för att förklara vad jag menar och baserar mina åsikter på, för att jag tror att i de flesta fall är det största problemet kunskapsbrist. Jag tror också att många människor saknar en nivå av mognad för den här typen av konversation och ställningstagande. Vårt största problem är överskott av åsikter och underskott av kunskap.

Fysisk affirmation när den är som bäst

22 February 2022

Om du inte läser "High Five" förstår du ändå direkt bokens kärna. Man ger sig själv en high five varje morgon i spegeln. Slut på bok. Men ändå inte riktig. Den har en viktig insikt att ge.

Tomorrow we bring the light

21 January 2022

Stop taking scraps from their table and stop being grateful for scraps they throw your way. Their worst nightmares are about to be materialized, which is people waking up, knowing their worth.