Fram tills du visat vem du är och vad du går för betyder dina ord ingenting

Gör mer än du får betalt för. Eller?

Många människor idag vill ha belöningen först eller ett löfte om en belöning innan de gör själva arbetet och lägger investeringen. Hur gör man?

Napoleon Hill sa "The man who does more than he is paid for will soon be paid for more than he does"

Zig Ziglar sa "When you do more than you're paid for eventually you'll be paid for more than you do"

Jim Rohn sa "Always do more than you're paid for, to make an investment in your future"

Les Brown sa "Provide more service than what you get paid for"

Dessa herrar har en sak gemensamt: de är förebilder för många företagare och framgångsrika personer. De har byggt sig själva, sina namn från ingenting till framgångsrika företag. Många människor idag vill ha belöningen först eller ett löfte om en belöning innan de gör själva arbetet och lägger investeringen. Problemet är just det, väntar man sig garantier och utlovade belöningar innan man lägger in arbetet kommer man missa många möjligheter i livet. Det är helt enkelt inte så det fungerar. Handling visar vem du är. Fram tills du visat vem du är och vad du går för betyder dina ord ingenting. Så den simpla läxan är: sluta ordbajsa, get to work.

Att missa målet i jakten på kristallprydda healers

24 January 2024

Efter att ha sett 'Kalla Fakta – Lockad till självmord' kan jag inte låta bli att ifrågasätta era prioriteringar inom journalistiken. Jag respekterar behovet av att granska alla aspekter av samhället, men det är svårt att förstå varför ni väljer att fokusera på självmordsrisken bland New Age-anhängare när det finns mer brännande och statistiskt sett allvarligare ämnen att ta upp. Låt mig berätta om det område där självmord sker i allra högsta grad: våldtäkt på barn. 

Hemförlossning och kampen om kontroll

16 July 2023

Skribenten har en sorts giftig mundiarré som struntar i all form av vetenskap och evidens. Och det är inte det värsta, hon gör till och med ett försök att tala för barnmorskor, stort misstag. Texten är full av "duktighets-hets". Man kan nästan tro att hon försöker vinna något sorts godhetspris. Ett pris får hon av mig åtminstone "Årets Mundiarré", grattis.

RFSUs "svar" på kritiken

29 April 2023

Efter att min text om RFSUs bok "Snippor och snoppar" har delats hundratals gånger och många andra har lyft problemet med boken så har RFSU fått mail och samtal från föräldrar som vill ha svar. "Delas denna bok ut på våra barns förskolor?" Det här är problemet med RFSUs "svar."