När slutar vi se möjligheter?

Den där hemska frågan som alltid gav mig ångest

Det är min orubbliga tro att varje pessimist eller ”realist” egentligen är en drömmare som råkat ut för ett misslyckande och blivit alldeles för rädd på vägen mot sin dröm och nu håller sig sig undan för att inte känna så igen.

Jag heter Aida och jag jobbar med kommunikation och mental träning. Jag hjälper människor förvandla rädslor och begränsningar till möjligheter och äventyr genom att upptäcka sina superkrafter och kunna leva sitt bästa liv. Min önskedröm är att alla människor älskar sig själva och gör denna värld till en fantastisk plats att leva på.
Jag tar min kärlek för kommunikation till massor med olika platser och människor för att hjälpa dem bli sin egen bästa ledare.

Vad vill du bli när du blir stor?

Vad ville jag bli när jag blev stor? Den frågan kommer stå obesvarad tills jag dör. När är stor och varför måste jag välja? När jag var liten var denna fråga lika vanligt förekommande som löss på skolan. Vad vill jag bli när jag blir stor? Jag vet inte, vad finns det? Hur kommer jag bli om jag blir det? Jag vill bli pilot. Nej professionell bungeejumper. Nej! Jag vill ha 100 egna företag. Nej, jag vill bli författare! Möbeldesigner, arkitekt nobelpristagare! Som en person med hög dos av commitment issues som och ett enormt behov av att vara självständig i tidig ålder skapade denna fråga många timmars ångest under skolåren. I en tid då man tidigt skulle bestämma sig för vad man vill bli resten av sin tid på jorden svor jag tyst för mig själv att aldrig behöva leva ett sådant liv. Vad jag ville bli var fri.

På väg hem från en coachingsession häromdagen kom detta till mig så tydligt. Jag har blivit precis det jag ville. Jag jobbar med flera olika delar inom ett fritt område jag älskar och fascineras av att det inte ens finns en titel. Jag har skapat mig de möjligheter jag alltid velat ha. Jag är en fri fågel inom det fantastiska området ”mänsklig kommunikation”. Vad jag gör är att skapa verktyg och möjligheter för människor att se sina vilande superkrafter och börja älska sig själva och sitt liv. Min blyga vision är att människor världen över ska älska sig själva och vara en skapande kraft. Tänk vilken värld vi skulle ha! Om jag hade fått prata med mitt yngre jag nu hade jag sagt något så luddigt som ”följ ditt hjärta”. För mitt hjärta visste att jag inte ville ”bli” en enda sak när jag blir stor. Jag ifrågasatte alltid det förfarandet. Varför måste man bara göra en enda sak? ”För att du måste ju välja ett jobb?” Oförstående blickar.

Jag fyller 35 magiska år detta år. Jag vill inte gå tillbaka en enda dag och jag lider med de yngre. Det är tuffa år ni har framför er, men hallå. Följ ditt hjärta. Det finns lika många möjligheter där ute som det finns tankar i var och en av oss. Jag blev det jag ville bli när jag blev stor. Jag är någorlunda ”stor” nu och jag är fri och allt är fortfarande lika öppet som när jag var 12. Jag kanske ändrar mig imorgon eller om 10 år eller om 15. Jag kommer fortfarande vara jag och full av möjligheter.

Lova mig en sak, ställ aldrig den frågan till barn. Fråga dem vad som får dem att sprudla av glädje. Fråga dem vad de älskar att göra så mycket att de försvinner i det i flera timmar. Fråga dem om alla saker de vill skapa och uppleva. Det är min orubbliga tro att varje pessimist eller ”realist” egentligen är en drömmare som råkat ut för ett misslyckande och blivit alldeles för rädd på vägen mot sin dröm och nu håller sig sig undan för att inte känna så igen.

Du behöver inte bli någonting, allra minst "stor".

"I want to do this but feel ridiculous"

19 May 2021

Read this as many times as you need: What others think of you has nothing to do with you, it has everything to do with them.  What isn't ridiculous is changing language, diet, content, job, partner, home, whatever it is you want to change, what absolutely IS ridiculous is NOT doing the stuff you want to do in life because you live in someone else's little box of fear. Today I rant about fear, being yourself, doing your thing and feeling ridiculous.

The real secret behind all achieved goals

04 May 2021

I'm going to tell you the secret behind all achieved goalsI won't keep it for long but I do want to tell you how this works first because otherwise I risk you not believing me. It's really that simple. 

28 lifehacks för ett enklare liv

18 October 2020

Det är 2 saker jag vägrar ha bråk om i mitt hem: pengar och tvätt. Jag har lifehackat bort betalning av räkningar till hantering av strumpor. Såhär lifehackar jag bort vardagsproblem.