Plan B förbereder dig för att misslyckas med plan A

Bränn alla dina broar!

Plan A och plan B. Plan B förbereder dig för att misslyckas med plan A. När man skapar en plan B skapar man sig en nödutgång från plan A. Därför ska du bränna dina broar.

Studier gjorda på University of Zurich har visat att de som använt sig av plan B hade lägre motivation och önskan att nå sitt mål och gjorde sämre resultat, även om plan B aldrig ens användes. I en annan studie som gjordes i Wisconsin och Pennsylvania fann man att de som hade en backupplan hade lägre motivation och driv att nå sina mål och presterade därför sämre.

När du gör en plan B, påverkar det självförtroendet negativt för du visar dig själv att du inte tror på din förmåga att uppnå målet. Att förbereda sig på ett resultat man som är sämre än det du egentligen ville ha skapar en misstro på sin egen förmåga.
En enda plan A tvingar dig att ha full fokus på ditt mål och samtidigt bygger bättre självkänsla eftersom du satsar 100% på dig själv och din egen förmåga, du har inget annat att falla tillbaka på.
Att satsa på en dröm kommer aldrig vara lätt, därför är det frestande att ge sig själv en utväg, en dörr att fly igenom när det blir för jobbigt. De bästa entreprenörerna och idrottsmänniskorna har bara en plan A, för plan B är inget alternativ. Ha samma tankesätt och sätt fokus på att nå ditt mål, inte nå halvvägs till ditt mål.

Plan C

Plan C ger dig något plan B aldrig kan - motivation att fokusera starkare på plan A. Plan C är ingenting du vill uppnå, det påminner dig snarare om vad du inte vill ha. Det är något som visar dig hur du verkligen inte vill att det ska bli, något som motiverar dig bort från att komma dit.
Japanska samurajer tog detta koncept till en annan nivå, kan man lugnt säga. Deras misslyckade uppdrag innebar hederssjälvmord, det kallas Harakiri eller Seppuku. När de kom till ett slagfält brände de sina skepp för att aldrig ha en möjlighet att fly. De kunde bara vinna eller förlora. Det kan man kalla 100% satsning.

Och det här med motivationen då? Det borde vara supersimpelt när man har ett tydligt mål. Eeeeeller?

Mer om det inom kort!

Abort"rätten"s komplexitet

25 June 2022

Det här kommer bli en personlig historia för att förklara vad jag menar och baserar mina åsikter på, för att jag tror att i de flesta fall är det största problemet kunskapsbrist. Jag tror också att många människor saknar en nivå av mognad för den här typen av konversation och ställningstagande. Vårt största problem är överskott av åsikter och underskott av kunskap.

Fysisk affirmation när den är som bäst

22 February 2022

Om du inte läser "High Five" förstår du ändå direkt bokens kärna. Man ger sig själv en high five varje morgon i spegeln. Slut på bok. Men ändå inte riktig. Den har en viktig insikt att ge.

Tomorrow we bring the light

21 January 2022

Stop taking scraps from their table and stop being grateful for scraps they throw your way. Their worst nightmares are about to be materialized, which is people waking up, knowing their worth.