Vilka insikter får du av dessa 3 kraftfulla frågor?

3 kraftfulla frågor för ett medvetet beslut

Listor med för- och nackdelar är bra men de bygger ofta på logiska tankar och missar gärna nyanser, känsla, intuition och nya insikter. Testa dessa kraftfulla frågor!

Beslutsfattande, denna ofta svåra process av att välja en väg att gå vidare i en fråga eller tanke som alltid har olika konsekvenser kopplade till de olika alternativen. Visst har vi alla suttit där och komponerat listor med för- och nackdelar inför ett tufft beslut och ofta funnit att det inte hjälper.

Om du brukar läsa mina texter så vet du att jag har en förkärlek för formler av olika slag. Jag är speciellt en sucker för frågor. Frågor är så fantastiskt kraftfulla att vi kan förvåna oss själva dagligen och låsa upp så mycket potential om vi bara ställer mer frågor.
Frågor är dynamiska medan svar är statiska.
Frågor öppnar möjligheter medan svar stänger dem.
Frågor ger nya tankesätt medan svar låser tanken.

Jag behöver inte bli mer poetisk än så, eller hur?

De 3 kraftfulla frågorna

  1. Vad skulle hända om jag gjorde det?
  2. Vad skulle hända om jag inte gjorde det?
  3. Vad skulle inte hända om jag inte gjorde det?

Jag gjorde detta nyligen inför ett businessbeslut och fick flera insikter jag inte annars hade fått. Det gjorde att de alternativen jag trodde att jag hade faktiskt var fler och en av de ursprungliga var inte ens ett alternativ längre.

Här är mitt kladd som min iPad fick stå ut med under min brain dump. I någon av mina kommande texter ska jag ge mina bästa tips för brain dumps!

Hur slutade det hela? Jag valde att göra det trots att jag visste att jag inte skulle nå 100% dit jag ville på grund av flera omständigheter som låg utanför mig själv och trots vetskapen att det hela kunde sluta i ett enormt slöseri på tid och pengar. Insikterna som kom till mig medan jag gjorde detta var att jag skulle missa ett äventyr och ny kunskap och att jag skulle vara begränsad i mina möjligheter att jobba. Det trodde jag inte ens var med på kartan först men kraftfulla frågor tar fram saker från oss som vi inte är medvetna om, som ligger och bubblar under ytan men inte hör i allt vardagligt oljud.

Det hela utvecklade både mig och företaget enormt och jag fick en kick av att ta en stor risk. Jag är en ovärderlig erfarenhet rikare och det skulle fortfarande vara värt allt om det gick åt helvete. Listor med för- och nackdelar är bra men de bygger ofta på logiska tankar och missar gärna nyanser, känsla, intuition och nya insikter.

Vilka insikter får du av dessa 3 kraftfulla frågor?

Att missa målet i jakten på kristallprydda healers

24 January 2024

Efter att ha sett 'Kalla Fakta – Lockad till självmord' kan jag inte låta bli att ifrågasätta era prioriteringar inom journalistiken. Jag respekterar behovet av att granska alla aspekter av samhället, men det är svårt att förstå varför ni väljer att fokusera på självmordsrisken bland New Age-anhängare när det finns mer brännande och statistiskt sett allvarligare ämnen att ta upp. Låt mig berätta om det område där självmord sker i allra högsta grad: våldtäkt på barn. 

Hemförlossning och kampen om kontroll

16 July 2023

Skribenten har en sorts giftig mundiarré som struntar i all form av vetenskap och evidens. Och det är inte det värsta, hon gör till och med ett försök att tala för barnmorskor, stort misstag. Texten är full av "duktighets-hets". Man kan nästan tro att hon försöker vinna något sorts godhetspris. Ett pris får hon av mig åtminstone "Årets Mundiarré", grattis.

RFSUs "svar" på kritiken

29 April 2023

Efter att min text om RFSUs bok "Snippor och snoppar" har delats hundratals gånger och många andra har lyft problemet med boken så har RFSU fått mail och samtal från föräldrar som vill ha svar. "Delas denna bok ut på våra barns förskolor?" Det här är problemet med RFSUs "svar."