Hur vet man när man skulle kunnat lösa en situation mycket bättre med en coach?

10 skäl till att anlita en coach

Hur vet man när man skulle kunnat lösa en situation mycket bättre med en coach? Let's see..

Jag skrev 10 skäl till att INTE anlita en coach först. Det är rätt ganska enkelt att lista ut varför man anlitar en men efter att jag skrivit varför man i vissa tillfällen inte bör göra det så slog det mig att ibland kan man finna sig i situationer där man kanske skulle behöva en. Hur vet man när man skulle kunnat lösa en situation mycket bättre med en coach? Let's see..

1. Du förstår dig själv bättre

En eller flera omgångar med en bra coach får dig att se dig själv ur flera vinklar och perspektiv. Du upptäcker dina mönster och kan se dig själv och din roll i situationer du ofta drar till dig. Det gör att du kan bryta mönster, tänka på ett annat sätt och få fler valmöjligheter. Du slutar göra saker på autopilot och tar medvetna val. De där vanorna du velat bryta i flera år men du aldrig klarat att bli av med? Japp, de kan du hälsa adjö också. Mindre stress, mer medvetenhet.

2. Färre problem

När man drar problemen ur roten tar de med sig hela anledningen till att de ens uppstod. Jag sa det förut men jag säger det igen: du lär känna dig själv bättre. När du ser ditt beteende och ser hur du agerar och reagerar i olika situationer innan du gör det kan du lättare välja något annat. Du löser problem genom att hitta orsaken bakom dem. Livet är kort, du har inte tid att upprepa samma misstag och få samma sorts problem hela tiden.

3. Du når målen lättare och snabbare

Sätta upp mål kan vara svårt men det kan också vara enkelt. Drömmar kan förbli drömmar men de kan också bli konkreta planer. En coach hjälper dig planera, visualisera, få perspektiv, ställa rätt frågor, hitta sprickor och ge dig nya möjligheter. En coach hjälper dig att se dig själv i målen, tro på dig själv och bygga upp dig där det behövs. Du sparar dig själv tid, energi och slipper en del av de där obligatoriska "gör om, gör rätt"-tillfällena innan du når mållinjen.

4. Du skapar bättre mål

Vi är många som satt upp mål som vi aldrig är i närheten av att nå. Vi vill men det går inte. Eller vill vi? Egentligen? Dessa osynliga hinder som dikterar våra liv utan att vi vet om det. Coaching kan ge dig nya krafter och verktyg till att omvärdera målen. Vad är det som fattas? Vad hindrar mig? Vad har jag för styrkor? När någonting stort och luddigt blir konkret och tydligt kan du se vad, hur och varför. Kanske är målet ingenting du vill ha? Kanske kommer det från någon annan? Kanske saknas en bit viktig information? Kanske är det något enkelt du snubblar över som du kan fixa snabbt och komma vidare?

5. Du gör färre misstag

Vi kan lära oss av våra misstag, det är därför vi gör misstag. Ibland kan man fastna i en loop där man gör samma misstag på olika sätt flera gånger och kommer aldrig förbi det. Coacher har mottot "snabbaste och enklaste sättet framåt". Problemlösning är vår expertis, vi hjälper klienter hela dagarna att ta sig förbi problem och vi ser hur många trasslar sig in i problemen som ett nät. Och det är mycket lättare att trassla upp ett nät när man är utanför än när man är intrasslad i det. När du har tillgång till fler perspektiv och. mindsets har du tillgång till fler lösningar. När du tänker lösningsfokuserat istället för problemfokuserat har du helt enkelt färre problem.

6. Du tjänar mer pengar

Människor som går till coacher gör inte det för att de gillar att slösa pengar. De märker att investeringen betalar sig genom att de förbättrar sina karriärer, liv, hälsa, relationer och självkänsla. De presterar bättre i livet. När man går till en coach kommer man för att man vill lösa något sorts problem. Man kanske vill bli en bättre ledare, utveckla sitt företag, förbättra sitt äktenskap, få bättre självkänsla, vässa sin karriär. När livet är roligare är framgången större.

7. Du blir mer effektiv

Genom att gå till en coach kan du bli en bättre lyssnare, bättre kommunikatör med familj, vänner, medarbetare, kollegor. Du lär dig förstå hur du uttrycker dig och vad kommunikation behöver för att fungera.

8. Du lär dig motivera dig själv

Yttre motivation fungerar bara en bit. Sedan är det som med allt annat - det är upp till dig att göra jobbet. En coach ger dig mental träning- skills som gör dig expert på dig själv. Du känner igen tankemönster direkt och kan snabbt skifta till ett annat som ger dig styrkan, inspirationen och motivationen du behöver vid det valda tillfället.

9. Du tycker mer om dig själv

Coaching får oss att se att vi faktiskt är rätt jävla bra. Vi går igenom dagarna och livet lite på automatik och reflekterar inte så mycket över alla bra saker vi gör och är. När man investerar tid i sig själv lär man känna sig själv bättre. Detta händer ännu snabbare med en coach. Det är som att bli ledd på en stig där man möter sig själv. En uppgraderad, bättre version av sig själv. En Du som du vill vara.

10. Bättre relationer

När man förstår sig själv bättre och tycker om sig själv mer ser man sin roll i sina relationer tydligare. En konflikt är inte längre bara att den andra är dum och orättvis. Du har självinsikt och kunskap att se båda parternas roller. Du förstår att så som du tidigare sett saker och låst dig i ett visst känsloläge kanske den andra parten gör och du har en större acceptans och förståelse för både dig själv och den andre. Du förstår kommunikation bättre. Din inre röst är inte längre bara en anklagande gubbkärring, det är en vän som hjälper dig på rätt väg. Med självinsikt och självrespekt är du också noggrann med vem du släpper in i ditt liv och på vilket sätt.

När ska man inte gå till en coach? Läs här

Abort"rätten"s komplexitet

25 June 2022

Det här kommer bli en personlig historia för att förklara vad jag menar och baserar mina åsikter på, för att jag tror att i de flesta fall är det största problemet kunskapsbrist. Jag tror också att många människor saknar en nivå av mognad för den här typen av konversation och ställningstagande. Vårt största problem är överskott av åsikter och underskott av kunskap.

Fysisk affirmation när den är som bäst

22 February 2022

Om du inte läser "High Five" förstår du ändå direkt bokens kärna. Man ger sig själv en high five varje morgon i spegeln. Slut på bok. Men ändå inte riktig. Den har en viktig insikt att ge.

Tomorrow we bring the light

21 January 2022

Stop taking scraps from their table and stop being grateful for scraps they throw your way. Their worst nightmares are about to be materialized, which is people waking up, knowing their worth.